Budinca din foietaj cu piure de cartofi si branza

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2012 | 5445 vizualizari

 

Ieri am facut un piure de cartofi si am servit cu ficatei de pui in sos de rosii, dar pentru ca a fost mai mult l-am transformat intr-o budinca si tare i-am surprins placut.

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 1/2 Kg cartofi
  • 2 cuburi branza topita
  • 1 cescuta lapte dulce
  • 50 gr unt
  • sare
  • 1/2 pachet aluat de foietaj Bella
  • 1/2Kg branza amestec: telemea si dulce
  • marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din foietaj cu piure de cartofi si branza:

Pentru piure, am pus cartofii la fiert cu apa si sare, apoi cand s-au patruns i-am scurs de apa si i-am pasat impreuna cu untul si branza topita. In final am diluat cu lapte caldut.

Pentru umplutura de branza am amestecat telemeaua rasa cu branza dulce si marar tocat marunt.

Am azezat intr-o forma de tarta jumatate din aluatul de foietaj decongelat in prealabil, l-am intepat din loc in loc cu furculita, iar peste el am asezat jumatate din piure, am pus toata branza, cealalta jumatate din piure si deasupra restul de aluat si de asemeni l-am intepat din loc in loc cu furculita.

Am copt in cuptor la temperatura de 180 grade timp de 35 minute.

TIPS-URI

1

Daca branza este mai apoasa se poate pune o lingura doua de gris in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din foietaj cu piure de cartofi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

ieri la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

ieri la 11:42

Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări

ieri la 10:36

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

pe 23.05 la 22:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele de sarbatoare